Parochiecentrum / Pastorie

De pastorie is een monumentaal pand en is gebouwd in 1860.

Het pand staat onder toezicht van monumentenzorg en is van binnen minstens net zo fraai als de buitenkant doet vermoeden.

Na de restauratie van de kerk werd in het najaar 1991/voorjaar 1992 de restauratie van de pastorie ter hand genomen.

Dit werd mogelijk doordat er een flink subsidiebedrag beschikbaar werd gesteld. Het resultaat was dat de pastorie,

waaraan voor het laatst voor de tweede wereldoorlog groot onderhoud was uitgevoerd, in oude luister werd hersteld. In 2004 is het hele gebouw van buiten opgeschilderd.

Door de verandering van pastorie naar parochiecentrum heeft dit mooie gebouw meer de functie van werkruimte en ontmoetingsruimte van de parochiegemeenschap gekregen.

Heel mooi blijkt dit op woensdagmorgen bij het koffiedrinken na de viering van 09.00 uur.

Tevens doet het gebouw dienst als repetitieruimte voor de koren en als vergaderruimte voor bestuur en werkgroepen.

Ook de drukkerij van de parochie is in dit gebouw te vinden. In ons parochiecentrum is sinds 1997 een eigen parochiesecretariaat gevestigd, waar u terecht kunt met al uw vragen en opmerkingen.

Het secretariaat werkt met vrijwilligers (mevr. J. van.der. Aart,  mevr. J. Menting, mevr. J. ter Voert en mevr. R. Welling) en die regelen organisatorische en administratieve zaken, o.a. het aannemen van intenties, het inschrijven van dopen, huwelijken, overledenen.

Adres parochiesecretariaat:

Parochiecentrum

Kerkplein 4

7031 AD Wehl

Tel: 0314-681254

Laatst aangepast ( vrijdag, 03 oktober 2014 12:53 )