Kerkhof

de Jhr. De Bellefroidweg een eigen kerkhof.

In 1991 werd het kerkhof voorzien van een klassieke klokkentoren.

Deze klok luidt wanneer een overledene naar het kerkhof wordt gebracht.

De tekst op de klok: “Ik zing over het eeuwig leven” is tevens een getuigenis van ons geloof.

Door de wekelijkse inzet van een aantal vrijwilligers kunnen we er voor zorgen dat ons kerkhof er verzorgd bij ligt. Alleen de graven moeten door de nabestaanden zelf worden onderhouden.

Op het kerkhof bevindt zich ook een urnenmuur (columbarium).

Hierdoor bestaat de mogelijkheid om na een crematie de urn op het kerkhof te laten bijzetten.

Voor het kerkhof is het reglement voor het beheer van een begraafplaats van een R.K. Parochie van toepassing. Dit reglement is te verkrijgen op het parochiesecretariaat.

Actuele mededelingen over het kerkhof en de graven zijn te lezen in de mededelingenkastjes op het kerkhof.

Voor het plaatsen van een grafmonument (grafsteen) is toestemming van het parochiebestuur nodig. Om deze toestemming te verkrijgen dient een bouwkundige tekening van het grafmonument in tweevoud naar de beheerder van de begraafplaats te worden gestuurd. Bij goedkeuring zal de beheerder één exemplaar ondertekenen en retour zenden.

Beheerder: dhr. B. Steijntjes, Raadhuisplein 272 7031 VL, Wehl. Tel: 0314- 683206.

(Plv..beheerder: dhr A. Nibbeling, tel: 0314-681617)

Laatst aangepast ( woensdag, 23 april 2014 14:06 )