De diaconie die van oudsher bekend is: de diaconie van de armenzorg en ziekenzorg.

Tegenwoordig kennen we de diaconie als de hulpverlening aan mensen die in probleemsituaties of in acute nood verkeren, dichtbij maar ook ver weg (derde wereld). Daarnaast kan de diaconie zich inzetten om te proberen de aanleiding van de problemen om te buigen.

Wij willen een parochie zijn waar aandacht is voor mensen, voor datgene wat hen overkomt en wat hen bezig houdt.

We willen samenwerken aan een parochie waarin mensen elkaar in moeilijke omstandigheden nabij willen zijn,

elkaar tot steun willen / kunnen zijn, zorg met elkaar willen delen en zich in willen zetten om zo mogelijk verbetering aan te brengen in probleemsituaties.

Contactpersoon: mevr. J. van der Aart, Stationsstraat 25; tel. 0314-683657.