Vrijwilligerswerk is voor de St. Martinus geloofsgemeenschap van onschatbare waarde. Zonder de honderden vrijwilligers zou de parochie niet kunnen bestaan. Samen maken we ons sterk voor een levendige geloofsgemeenschap.

Bovendien brengt dit bonte gezelschap van vrijwilligers qua leeftijd en achtergronden

zoveel talent voort dat er voor allerhande taken altijd wel iemand te vinden is.

Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk in de parochie o.a.:

- bezoekwerk ( bij zieken, ouderen, mensen in rouw )

- inhoudelijk bezig zijn op het gebied van vieringen (werkgroep Jeugd-en Gezinsvieringen en werkgroep Avondwake)

- assistentie bij vieringen (collecteren, misdienaar/acoliet zijn, kosterstaken, lector zijn)

- werken met kinderen (voorbereiding op Dopen, Eerste Communie en Vormsel)

- muzikale omlijsting van vieringen (zingen in een koor of instrument bespelen)

- organisatorisch/administratief (secretariaat, computerwerk)

- beheer van de website

- bestuurlijk werk

- praktische hand- en spandiensten (schoonmaak van parochiecentrum en kerk, postbezorging, onderhoudsklusjes)

- tuinonderhoud bij het parochiecentrum, het kerkplein en het parochiekerkhof.

- gastvrouw / -heer zijn op het parochiesecretariaat

- het typen, drukken, rapen, nieten en bezorgen van het mededelingenblad “Echo”

Vrijwilligerswerk staat open voor jong en oud, elke inbreng is welkom.

Uiteraard vragen de verschillende werkzaamheden steeds andere vaardigheden.

Taken en tijdsbesteding kunnen heel verschillend zijn.

In principe vragen we van vrijwilligers een open houding t.o.v. onze parochiegemeenschap (men hoeft geen trouw kerkganger te zijn of te worden). We moeten op hen kunnen rekenen voor de afgesproken taak.

Verder kent iedere taak haar eigen vereisten. De taken worden meestal mondeling en/of in de vorm van draaiboeken overgedragen.

We bieden vrijwilligers een zinvolle en leuke tijdbesteding.

Samen houden we namelijk in Wehl een levendige gemeenschap in stand die midden in het leven van alledag

staat en mensen in lief en leed behulpzaam wil zijn. Bovendien kom je binnen de parochie allerlei mensen tegen die op een prettige manier samenwerken en zo het hart van onze Sint geloofsgemeenschap vormen.

Vrijwilligers krijgen binnen de parochie alle ruimte om hun talenten te ontplooien en zich te ontwikkelen.

Zonodig wordt er gezorgd voor begeleiding en ondersteuning en zijn er mogelijkheden tot scholing.

Vrijwilligers zijn verzekerd en vergoeding van direct gemaakte kosten is soms mogelijk.
De parochie leeft echter van giften en de onbetaalbare hulp van vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden daarom op bescheiden wijze gehonoreerd en jaarlijks in november rond het feest van de heilige Martinus, onze parochiepatroon, getrakteerd op een vrijwilligersavond.

Aanmelden?

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in onze parochie, maak dan een afspraak op het parochiesecretariaat

(tel: 0314-681254) of met Mevr. A. Keurentjes 0314-681033.

Laatst aangepast ( woensdag, 06 juni 2012 14:11 )