Volgens de bisschoppelijke richtlijnen is de Parochiële Caritas Instelling (PCI) een geheel zelfstandig orgaan met een eigen bestuur en een eigen verantwoordelijkheid. Dit is binnen onze parochie ook zo.

De Caritas beheert de gelden die door parochianen aan de kerk zijn geschonken met het doel de minder draagkrachtigen ten dienste te zijn. Het doel van de PCI is te helpen, daar waar een beroep wordt gedaan op onze verantwoordelijkheid als christen. Lag vroeger de nadruk meestal op individuele hulpverlening (het oude armenbestuur), tegenwoordig wordt steeds vaker hulp verleend aan activiteiten binnen de parochie en kerkelijke organisaties. Met Kerstmis ontvangen de parochianen, die in het afgelopen jaar het moeilijk hebben gehad, een attentie. Graag ontvangen we de namen van de parochianen, van wie u denkt dat die hiervoor in aanmerking komen.

Contactpersoon: dhr. Th. Schennink, Stationsstraat 30; tel. 0314-681448.

Laatst aangepast ( dinsdag, 26 juni 2012 11:29 )