Voor het vitaal houden van de parochie is het van belang om over voldoende financiële middelen te kunnen beschikken. Uitgaven die gedaan moeten worden zijn kosten voor o.a. personeel, liturgische vieringen, gebouwen, verlichting, verwarming, “Echo”, afdrachten aan bisdom, dekenaat, etc.

Jaarlijks krijgt u in het voorjaar een financieel overzicht van de baten en lasten. Op de jaarlijkse parochieavond (in het voorjaar) kunt u vragen stellen over de financiën van de parochie. Tijdens de jaarlijkse Actie Kerkbalans (in januari) worden de parochianen benaderd voor hun jaarlijkse kerkbijdrage. Gesteld kan worden dat de bereidheid om hieraan mee te doen zeer positief is. Het betekent dat de parochianen zich in belangrijke mate betrokken voelen om samen verantwoordelijkheid te dragen voor de parochie. De hoogte van de bijdrage is vrijblijvend en naar ieders vermogen. Het resultaat van de Actie Kerkbalans is onze belangrijkste bron van inkomsten.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kunnen we de Actie Kerkbalans elk jaar tot tevredenheid afronden.

Contactpersonen zijn de penningmeester van de locatieraad en

dhr. J. Menting (tel: 0314-683757).

Laatst aangepast ( vrijdag, 16 januari 2015 20:32 )