Lectoren

In de Eucharistievieringen, in Woord- en Communievieringen en gebedsdiensten is een belangrijke plaats ingeruimd voor de lezingen. De functie van lector bestaat reeds eeuwenlang in de R.K. kerk en sluit aan bij de traditie binnen de Joodse gemeenschap. Vroeger hoorde de wijding tot lector bij de kleine wijdingen die voorafgingen aan de wijding tot priester. De lector vertegenwoordigt de kerkgangers en neemt namens hen actief deel aan de viering.

De belangrijkste taak van de lector is het voorlezen van Gods woord. Verder helpt de lector mee bij het uitreiken van de Communie en verzorgt hij de voorbede en de mededelingen. In onze parochie verzorgen sommige lectoren ook de Woord- en Communievieringen en de gebedsvieringen.